Над 10 000 българи са осъществили круиз пътешествия през 2014 г.

excursion_291_pic_6921_bigСпоред данни, предоставени от Българското круиз общество, над 10 000 български пасажери са осъществили круиз пътешествия от началото на 2014 г. В тази цифра не са включени децата до 18 години, настанени в една каюта с родителите си.

Същевременно към месец ноември българските туристи вече са направили рекорден брой ранни резервации за круизи с дати на отплаване през 2015 г. Това донякъде изненадва като се има предвид, че традиционният период на круиз промоциите (т. нар. Wave Season) предстои да започне от края на декември и да продължи до март 2015 г., коментират от Българското круиз общество.

През последните две години круиз линиите предпочитат да привличат клиенти с по-голямо разнообразие от предлагани от тях услуги, вместо да се конкурират на база по-ниска изходна цена за самия круиз. Периодът на плаване и периодът на правене на резервацията, както и дестинацията се явяват определящи фактори за формиране на крайната цена на круиза.

Според специалистите офертите в последната минута имат смисъл за българските пасажери единствено ако порта на тръгване е в или близо до България и не са необходими полети. Очакванията за 2015 г. като цяло са цените на круизите да се запазят на същите нива, но разликите да идват от елементите добавена стойност при различните оферти.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s