Световноизвестен журналист даде съвети относно промотирането на България като дестинация

logo_wtm_londonВодещият от CNN и говорител на Световния икономически форум в Давос Ричард Куест и шефове на CNN се срещнаха със заместник-министъра на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. Посещението им на българския щанд в рамките на Международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон бе по покана на зам.-министър Ботев. Световноизвестният журналист бе придружаван от вицепрезидента на CNN Антонио Канто и директора за Европа Силвен Роже.

Ричард Куест, който бе избран за посланик на туризма от Световната организация по туризъм, прояви задълбочен интерес към възможностите на България. Неговият интерес бе продиктуван от отличните възможности на страната ни не само за сезонен туризъм – море и ски, но преди всичко от потенциална на България за целогодишно използване на културно-историческия и СПА и уелнес туризма. Ричард Куест посъветва страната ни да се промотира по-активно, особено на нововъзникващите пазари като Китай и Далечния изток, като специален акцент бъде поставен върху възможността за целогодишно посещение на България.

Бранимир Ботев и Ричард Куест отделиха внимание на усилията, които страната ни полага за изграждане на магистрали и разширяване капацитета на летищата си. Пред картата на България зам.-министър Ботев разказа и показа на Ричард Куест трасето, по което минава и е изградена магистрала „Тракия“, както и бъдещите магистрали „Марица“, „Хемус“ и „Струма“. Журналистът от CNN бе добре запознат със ситуацията на Балканите и поощри българското правителство да продължава в същия дух, особено след като се отчете факта, че след пускането на магистрала „Марица“ жителите на двадесетмилионния Истанбул ще могат за няколко часа да пристигнат в Пампорово, за да карат ски, или да отидат на СПА процедури в Хисаря и Розовата долина.

Ричард Куест потвърди желанието си да посети България и сподели, че е чувал прекрасни неща за страната ни от генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. Бранимир Ботев и Ричард Куест се договориха известният журналист да посети България в най-скоро време. Възможностите за неговата визита са или след провеждането на икономическия форум в Давос, или по време на Празника на розата в края на пролетта.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s