Българският щанд на WTM в Лондон се радва на изключителен интерес

file-272-917Българското участие в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон преминава при изключителен интерес от страна на масовата публика и официалните лица, участващи в събитието.

Срещата на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев с представители на британски и мултинационални медии привлече многобройни чуждестранни посетители на българския щанд, който тази година е с най-голяма площ от участията си в изложението в Лондон.

По време на дегустациите, водени от професионален сомелиер, качествените български вина впечатлиха чуждестранните посетители. Представителите на водещи британски и мултинационални медии имаха възможност да се срещнат с участващите български туристически фирми и общински администрации. Пред чуждестранните посетители страната ни бе представена като атрактивна туристическа дестинация, както и като добро място за инвестиции и реализация на техните бизнес идеи.

Акцент бе поставен и върху ключови за българския туризъм продукти: вино и гурме туровете, богатото културно-историческо наследство на страната ни и в частност тракийската цивилизация, балнео и СПА туризма, рехабилитацията и профилактиката на база минералните извори. Интерес към туристическия потенциал на България бе проявен от световния канал номер едно за туризма Travel TV, за който заместник-министър Бранимир Ботев даде специално интервю.

Щандът на България бе изненадващо посетен и от генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай. Неговата визита не беше включена в официалната програма на World Travel Market, тъй като д-р Рифай няма практика да посещава официално националните щандове в изложението.

Пред аудиторията ръководителят на световния туризъм сподели впечатленията си от големия напредък на България в организацията и управлението на туристическите продукти, като обърна внимание на успешно изградената от България Стратегия за развитие на туризма до 2030 г. Д-р Рифай сподели пред медиите и многобройните гости, че посещава щанда на България, за да разговаря със зам.-министър Бранимир Ботев относно прилагането на стратегията от бъдещото българско правителство и потвърди официалната позиция на СОТ, че оценяват високо ролята на страната ни в европейския и световния туризъм.

В рамките на изложението World Travel Market заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев участва в срещата на министрите на туризма.
Тема на тазгодишния форум бе „Туризъм и мегасъбития: Изграждане на трайно наследство“. Обсъдени бяха създаването на адекватна инфраструктура за развитие на туризма, както и глобалните предизвикателства пред отрасъла. Основните изводи, до които стигнаха министрите, бяха, че провеждането на всяко голямо събитие като олимпиада, световно първенство, световна купа и други, които се явяват естествена реклама за приемащата страна, трябва да се използват за максимално промотиране на туризма.

Министрите се обединиха около три ключови сфери: логистика, сигурност и обслужване, които определят по-нататъшното развитие на туризма както на глобално, така и на национално и регионално ниво.Обсъдена бе и нарастващата роля на туристическото райониране, където спецификата на регионите с типичните за тях продукти ще привличат самостоятелна аудитория.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s