Наръчник обучава заетите в областа на селския туризъм

houses1Седем партньорски организации от България, Великобритания, Латвия, Литва, Норвегия, Испания и Еврожит – Европейската организация за селски туризъм създадоха наръчник и виртуална платформа за обучение за предприемачи в областта на селския туризъм, съобщават от Българската асоциация за алтернативен туризъм.

Съдържанието на наръчника е основа на инструмент за виртуално обучение и самооценка. Те са достъпни безплатно за всички заинтересовани на уебсайта на Еврожит: http://safety.eurogites.org/ . Виртуалното обучение дава възможност стъпка по стъпка да се премине през темите. При самооценката има възможност чрез отговаряне с „да“ и „не“ да се достигне до полезни насоки и съвети за подобряване на предлаганите услуги в посока сигурност и безопасност. Наръчникът има обща версия на английски език и национални версии на всеки от езицитие на партньорите по проекта.

Според проведената при съставянето на наръчника анкета сред потребителите на селски туризъм най-често срещаните проблеми са свързани с достъпността, риск от инциденти, състояние на оборудването и уредите, както и отоплението и вентилацията на стаите.

Проектът има за цел да направи първият опит за анализ на сигурността и безопасността в селския туризъм в европейки контекст. Експертите, съставили наръчника отчитат, че дори при страни с различен опит, ниво и предлагане на селски туризъм, потребителите имат сходни мнения. В същото време изискванията и нормативната уредба в страните варират от изключително стриктни до саморегулация и доверие в здравия разум на доставчиците на селски туризъм и доверие между клиенти и домакини.

Работата по изработването на наръчника и платформата е съфинансирана от EC Lifelong Learning Programme по проекта „SAFETUR – Практически основан инструмент за обучение по сигурност и безопасност в селския туризъм в Европа”.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s