Пет морски общини предлагат нови културно-исторически маршрути

0e1e13ace3074661fd4a858e4aa32711Общ проект на пет морски общини ще работи в посока удължаване и разнообразяване на летния сезон и стимулиране на икономиката в региона. Варна, Аксаково, Аврен, Белослав и Девня се обединяват в проекта за регионален туристически продукт „Различното преживяване-качество, полза и стойност”, който се реализира по ОП „Регионално развитие 2007-2013” и е на стойност над 456 642 лева.

Като част от дейностите по проекта са подготвени еднодневни туристически маршрути, комбиниращи посещения до популярни и малко познати културно-исторически обекти в петте общини. Маршрутите включват Астрономическата обсерватория в Аврен, средновековната крепост „Петричкале” и резервата „Камчия”, Побитите камъни в Аксаково, защитената местност „Ятата” в Белослав, Музея на мозайките и „ Вълшебният извор” в Девня и др.

На 31 октомври ще бъде тестван единият от маршрутите, концентриран в региона на Варна, съобщава kmeta.bg. Той ще започне от музея „Нова история на Варна”, чиято сграда е била преустроена през 1851 г. за Белгийско консулство. Следващата спирка по маршрута са малките римски терми, които чрез онлайн гласуване станаха символа на Варна.

След това турът ще продължи до древната света обител „Св. Св. Константин и Елена” в едноименния курорт.. Накрая предстои посещение на природния парк „Златни пясъци”.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s