Бурята в Бургаско е нанесла щети по остров Света Анастасия

Image_1072136_126Една от най-посещаваните туристически атракции в Бургас остров „Св. Анастасия” е с нанесени поражения след бедственото положение в областта. Според данни от морския фар вълните по време на бурята от миналата седмица са достигали до 7 метра.

Екип на Общинска администрация е посетил острова, за да направи опис на щетите. До момента това не е било възможно поради усложнената морска обстановка. Установени са много поражения по инфраструктурата и сградите

Вятърът и високите вълни са отнесли в морето гумите-отбивачи, които са били монтирани на кея, съобщава БТА. В момента приставането на кораби е опасно заради стърчащите метални шпилки от местата, където са били гумите. Отнесени са и осветителните тела на пристана. Дървената пътека е покрита с пластове от мидени черупки, има обърнати и счупени пейки.

По покривите на сградите има разместени и паднали керемиди. На места в сградите има течове от таваните. За покриване на част от щетите ще бъдат използвани средства от застраховката, а останалите пари Община Бургас ще разчита да получи като помощ от държавата.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s