4.1% ръстът от приходите от чуждестранни туристи от началото на 2014 г.

zx480_2930564.1% е ръстът на приходите от чуждестранен туризъм по текущата сметка на платежния баланс от януари до август 2014 г. в сравнение със същия период на миналата година, заяви икономическият заместник-министър с ресор туризъм Бранимир Ботев на пресконференция за отчитане изпълнението на проекта за провеждане на интегрирани комуникационни кампании за България на целеви пазари в чужбина, финансиран по ОП „Регионално развитие”.

Според данните на БНБ приходите възлизат на 2.325 млрд. евро. Бранимир Ботев добави, че ръстът на броя чуждестранни туристи, посетили страната ни през първите девет месеца на годината, е 5.6%. Общо те са 6 245 794, без транзитно преминаващите, като най-силно увеличение има при посещенията с цел гостуване – ръст от 151 на сто, стана ясно от предоставената информация от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) по данни на НСИ.

По време на пресконференцията зам.-министър Ботев допълни, че по друг проект по ОП „Регионално развитие“ – „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България“, предстои стартиране на интегрирана кампания, като изпълнението му ще приключи през септември 2015 г. Неговият прогнозен бюджет е 3, 15 млн. лева.

Предстои удължаване на срока с Управляващия орган във връзка със стартирането на мащабна кампания за България и възможностите за целогодишен туризъм в четири водещи паневропейски телевизии, които са заложени в досегашния програмен период.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s