Цените на хотелите в Европа отбелязват значително повишение

95_bigПо оценка на статистическата агенция на ЕС Евростат (ESTST) цените за потребителите в целия Европейски съюз са се увеличили с 0,4 % в сравнение със септември 2013 г. Особено при нощувките в мегаполисите се отбелязват значителни увеличения на цените, като се наблюдават и някои изключения.

Това показва актуалният барометър на цените на хотелите в безплатния сайт за резервации hotel.info, който се базира на около 2 милиона резервации годишно в 250 000 хотела. Оценките отразя

ват резултатите за градовете в Европа и избрани световни бизнес центрове.

Лондон, който е номер 1 сред европейските мегаполиси, по

отношение на цените на нощувките се явява и най-скъпата столица в Европа със средна цена 170,18 евро. Париж (158,56 евро) и Осло (157,95 евро) се нареждат на второ и трето място с увеличения от 8,90 % и 7,09 %. Гостите на хотелите в Копенхаген също се налага да заплатят значително повече и да оставят 156,67 евро, с над 13 % повече от предходната година. С цени от около 75 евро през септември хотелските стаи в София отчитат увеличение с 5,21 %.

За разлика от другите европейски дестинации Москва, която в продължение на години се считаше за един от най-скъпите мегаполиси в света, отчита спад на цените на хотелското настаняване. Пониженото търсене и все по-ниската стойност на рублата вследствие на украинската криза въздействат отрицателно на цените на хотелите в руската столица (137,33 евро).

Прага и Будапеща предлагат най-изгодните нощувки сред европейските столици с намаление от около 6 % до 74,63 евро (Прага) и 11,53 % до 69,81 евро (Будапеща) спрямо същия период на миналата година.

С 235,28 евро Ню Йорк отново е най-скъпият мегаполис в света. Гостите на хотелите в „Голямата ябълка“ е трябвало да платят с 2,52 % повече в сравнение с предишната година. Съвсем различно е положението в големите градове на Бразилия. Тук цените на стаите продължават да са на високото ни

во от началото на лятото, когато в страната се проведе световното първенство по футбол. В Рио увеличението спрямо предходната година е почти 40 %, като цените достигат до 151,21 евро, а в Сао Пауло – почти 20 % до 131,39 евро.
Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s