Турски туристи проявяват засилен интерес към Банско

hoteli-banskoЗасилен интерес към Банско за предстоящия зимен сезон се наблюдава от страна на турските туристи, коментират от местната Туристическа асоциация, цитирани от kmeta.bg.

„От няколко години и общината и ние се опитваме да пробием на пазара в съседната страна. Миналата година кметството участва и на международно изложение в Турция. Явно тези усилия дават добър резултат”, коментира председателят на Туристическата асоциация Мариана Спасова.

Очакванията са няколко хиляди гости от съседна Турция да посетят ски курорта през зимата. От направените вече резервации за предстоящия сезон се забелязва, че турските туристи предпочитат луксозните хотелски комплекси. Освен карането на ски за чуждестранните гости ще бъдат организирани и тематични вечери с готвене, пеене и танци. Предвидени са и екскурзии до близки природни и културни забележителности.

Традиционно вече има заявки и резервации от туристи от Русия и Македония, Сърбия, Гърция и Румъния. Туристическият бранш в Банско се надява прогнозите за снежна зима да се сбъднат и зимният сезон да е успешен.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s