Туристическият бранш във Варна отчита ръст на приходите през лятото

Туризмът във Варна отчита увеличение на постъпленията от нощувки през изминалия летен сезон, съобщава в. „Труд”. Въпреки намалелия брой туристи заради усложнената метеорологична обстановка в страната и политическата криза в Украйна, приходите на хотелите във Варненска област са се увеличили средно с 3%, достигайки 163 млн. лв.

c81b4febb848b9e19cfc10d5c8986077През август в хотелските бази с над 10 легла са почивали близо 198 500 души – със 17,8 % по-малко от 2013 г. С 19 % по-малко са били туристите и през юли – общо 184 400 души. В периода на висок сезон едва 1/5 от летовниците край варненското море са били българи. Половината от тях са нощували в малки семейни хотели с 1 или 2 звезди, а други 20 на сто – в тризвездни бази. Ваканцията им е продължавала средно 5 дни. Чужденците масово са купували 7-дневни пакети в хотели с 4 и 5 звезди. Част от тях, предимно руснаците, идват на море минимум за 10 дни, поясняват хотелиери.

Според статистически данни за първи път от няколко години германските туристи са били повече от руските. Трети са румънците, а с малка разлика след тях се нареждат поляците, които хотелиерите определят като приятната изненада на сезона.

 

Източник: Tourist Media

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s