България участва в световно изложение за приключенски туризъм

За втори път България се представя като атрактивна дестинация за приключенски туризъм на десетото издание на световното събитие за професионалисти от туристическата индустрия за специализирани форми на туризъм Adventure Travel World Summit /ATWS/.

Тази година събитието се проведе от 6 до 9 октомври в Килърни, Ирландия. Участие взеха 66 държави, делегатите бяха над 700 реални професионалисти от индустрията за приключенски туризъм. България беше не само изложител, но и партньор на специално събитие с насоченост към медиите, брандирано с рекламни банери за българския туризъм, на което се раздават специални подаръци за медиите от цял свят и се излъчват рекламни филми за България.Министерство на икономиката и енергетиката участва и на изложението, съпътстващо конгреса, което е B2B – Marketplace, насочено само към професионалисти, предлагащи алтернативни форми на туризъм. На изложението в рамките на 17 мин. всяка една дестинация или туроператор има възможност да представи най-доброто от своя продукт и новите маршрути, които предлага.

Приключенски туризъм е обединяващото определение за активности на открито, форми на културен туризъм в съхранена природа и със специален фокус към местните общности, запазените традиции и автентичност на дестинациите. Световната туристическа организация към ООН определя приключенския туризъм като най-бързо развиващият се туризъм. Той има изключителен потенциал и важност, защото освен всичко, което предлага, е и отговорен туризъм.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s