В Русе беше открит дългоочакваният природонаучен музей

6491e333918e732bb9559410e8bd5719В Русе беше открит природонаучен музей, ремонтиран и оборудван по проект „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл“, финансиран по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013, съобщават от пресцентъра на общината.

„Русенци и гостите на града могат да видят една богата колекция от праисторически животни, сред която и единствената запазена в света долна челюст от Mammuthus rumanus“, заяви при откриването уредникът на отдел „Природа“ Венцислав Петков. Представен е и макет на космат мамут в реални размери, най-големият сладководен аквариум в България, както и диорами с различни животински видове в реална среда. През следващите месеци екомузеят ще работи без почивен ден. Входът за възрастни е 4 лева, а за деца – 1 лев.

Проектът „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл“ обхваща дейности върху 3 инфраструктурни обекта в стария градски център на Русе. Водеща туристическа атракция е настоящата сграда на Регионален исторически музей Русе (РИМ).. Тя заедно с останалите две сгради – на Регионална библиотека „Любен Каравелов” и сградата на РИМ, предназначена за нуждите на отдел „Природа”, образуват ансамбъл от културно-исторически атракции, разположени в непосредствена близост, което дава възможност за интегрираното им развитие и обособяването на общ туристически продукт, привличащ интереса на посетителите на града.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s