Клиентите на фалиралите руски туроператори не са гонени от български хотели

640x480_1410978256България не гони и няма да гони от хотелите клиентите на руските туристически компании, преустановили своята дейност. Това заявиха представители на българските туроператори в рамките на международното изложение „Отдих 2014”, провело се на 16 септември, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция „Фокус”.

От средата на лятото досега над десет руски туристически компании фалираха – Нева“, „Роза ветров Мир“, „Экспо-тур“, „Лабиринт“, „ИнтАэр“, „Солвекс-Турне“, „Южный Крест“ и други. На 15 септември компанията „Верса“, една от големите туристическо фирми в Санкт Петербург, също обяви, че преустановява своята дейност.

Всеруският съюз на застрахователите прогнозира, че в средносрочна перспектива около 1000 туроператора ще излязат от пазара заради кризисните явления в отрасъла. В момента са регистрирани около 4000 организации, работещи на туристическия пазар, от които само 1700 водят ефективна дейност, пише „Ведомости”.

Разработен законопроект предвижда създаването на трето ниво на защита на туристите – нов крупен фонд за случаи, в които застраховката не покрива изцяло причинените щети. Размерът на отчисленията, както следва от законопроекта, ще зависят от годишния оборот на компанията.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s