България Еър ще извършва полети до Пекин и Минск

bulgaria-air-boeing-747-400-fsx1С решение на Министерски съвет националната авиокомпания „България Ер” АД беше определена за въздушен превозвач, който от българска страна ще експлоатира въздушните линии между България и Китай и България и Беларус, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

Авиопревозвачът е задължен в рамките на 6 месеца от влизане в сила на назначаването му, да започне експлоатация. „България Ер“ получава правото да предоставя транспортни услуги по редовните въздушни линии София – Алмати – Пекин – София, Варна – Минск – Варна и Бургас – Минск – Бургас след спечелен конкурс. Линиите са договорени с междуправителствени спогодби съответно между правителствата на България и Китай и на България и Беларус.

В съобщението на Министерски съвет се коментира, че назначаването на български въздушен превозвач на авиационните пазари България – Китай и България – Беларус ще допринесе за увеличаване на пътникопотока от и за България. Това от своя страна създава условия за засилване на търговско-икономическите връзки и стокообмена с двете страни, за привличане на нови приходи от туризъм, а също така – увеличаване на приходите от превоза на пътници и товари и намаляване на цените на самолетните билети по линии до Китай и до Беларус с реална конкуренция.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

One thought on “България Еър ще извършва полети до Пекин и Минск

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s