Хотелиерите от Слънчев бряг настояват за самостоятелно министерство на туризма

sbНа 17 септември „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” организира протестен митинг с цел да привлече вниманието на държавната и местната власт за решаване на проточилите се повече от десетилетие нерешени проблеми в туристическия сектор, съобщават от пресцентъра на сдружението.

Хотелиерите настояват за структуриране на самостоятелно министерство на туризма в рамките на новото правителство на Република България. „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” настоява още за: обособяване на националните курорти като самостоятелни единици със собствена структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности; набелязване на мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, създаване на политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт; решаване на въпросите на инфраструктурата в региона – изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до к.к. „Слънчев бряг”; създаване на звено „Туристическа полиция” към органите на МВР и увеличаване на числения състав на РПУ-Несебър и преразглеждане на визовата политика на страната

В изпратеното до медиите съобщение се заявява, че „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг”, съзнавайки възможността на туризма и туристическата индустрия за икономическия просперитет на Република България, както и необходимостта, отрасълът да заеме водеща роля в националната икономика, категорично и отговорно настоява държавата да поеме своите функции за решаване на проблемите в сектора. Позицията и исканията към държавата са приети на извънредно Общо събрание на сдружението.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s