Първото издание на Княжево фест ще се проведе на 13 септември

1391975128-КняжевоНародно читалище „Братя Миладинови – 1917“ ще бъде домакин на първото издание на благотворителното събитие Княжево фест, което ще се проведе на 13 септември, събота, от 11:00 до 22:00 часа. Събитието има за цел да подкрепи развитието на българските занаяти и култура, като всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на озвучителна система за залата на културния център към читалището. Фестивалът ще се провежда ежегодно през месец септември в Княжево – един от най-старите столични квартали.

Тазгодишното издание на фестивала ще бъде част от честването на Деня на София, който традиционно се организира от Столична община, както и от програмата за отпразнуване на 80-годишнината от създаването на „Природен парк Витоша“.

Посетителите на фестивала ще могат да зарадват себе си и своите деца, като се придвижат до народно читалище „Братя Миладинови-1917“ с ретро трамвай, който ще бъде на тяхно разположение от 11:00 до 14:00 часа и ще се движи между „ухото“ на бул. Братя Бъкстон 5 до последната спирка в кв. Княжево.

През деня те ще могат да посетят Щанда на доброто, на който ще имат възможността да подкрепят възстановяването на културния център към читалището, като закупят майсторски рисувано стъкло и коприна, ръчно направени бижута, плетива и пачуърк, квилинг картички, детски аксесоари и други.

Организаторите са предвидили и изложба на миниатюри от рециклирани материали, магическо шоу за най-малките, представяне на книги и фотоалбум, както и участие на трикратните световни шампиони по фолклорни танци ансамбъл „София-6“ и хор „Щастливеца“, а между 17:00-22:00 часа музикалните фенове ще могат да се забавляват на живо с български групи.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s