Музеят на авиацията с атрактивна програма в Нощта на музеите и галериите – Пловдив

290.musei_aviacia_locationbigМузеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, ще се включи на 12 септември 2014 г. в Десетото юбилейно издание на Нощта на музеите и галериите – Пловдив, с проекта си „Полет в нощта”.

Музеят ще посреща своите посетители с безплатен вход и с разнообразна програма от 16.00 до 20.00 ч. Гостите ще имат възможността да полетят със самолети на леката авиация от 17.00 до 19.00 ч. Няколкото машини ще „повозят” печелившите 10 човека, които трябва да са над 18 години. Шансът за полет ще се определи чрез изтриване на скреч карта, която всеки желаещ ще получи на входа на музея.

Тренажор с катапултна седалка КМ-1МУ от 16.00 до 20.00 ч. ще демонстрира учебно катапултиране на „пилот”. Участие в него ще вземат 50 човека над 16 години, избрани по същия начин със скреч карта.

От 16.00 и 20.00 ч. 30 участника ще извършат симулативен полет на самолет Л-410 в рамките на 10 минути. Участниците се определят отново на принципа на късмета – получавайки своята стреч карта на входа на музея.

В салона на пътнически самолет Ан-24 екипът на музея е подготвил прожекции на филми, свързани с историята на българската авиация и кадри от провежданите авиационни демонстрации в страната. Специално звуково устройство ще пресъздава звук на излитащ самолет Ан-24.

В Нощта на музеите и галериите – Пловдив гостите на музея ще имат достъп до кабините на изтребителя МиГ-21 бис, бойния вертолет Ми-24 и самолет Ан-2.

От 16.00 до 20.00 ч. на всеки кръгъл час от паркинга на х-л
„Тримонциум” в Пловдив 30-местен автобус ще извозва безплатно посетителите на музея.

Проектът „Полет в нощта“ се реализира със съдействието на фирма „Симулет“ ЕООД и фирма Арда Тур – Пловдив.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s