Балканските страни привличат чуждестранни туристи с общи пакети

nashata_bulgaria_tv1В края на ноември в София ще се проведе първият за България B2B форум, чиято цел е обединението на туристическия бизнес на балканските страни в предлагането на туристически услуги на чужденци от цял свят под мотото „Балканите – природа, история, култура“. Това съобщи Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, цитиран от Дневник.

Създаденият от членовете на асоциацията консорциум „Go2Balkans“ има за цел да привлече интереса на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и другите държави на Балканите – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Черна гора и Хърватия. Идеята е туроператорските фирми в Западна Европа, Северна и Южна Америка и Азия да бъдат привлечени с нови балкански комбинирани туристически турове и пакети.

В комбинираните пакети се набляга на културния туризъм, а най-често включваните български дестинации са София, Пловдив и Велико Търново. Експерти коментират, че поради липсата на национална реклама на българския туризъм изходни точки на комбинираните турове са съседни на страната ни държави.

На B2B форума се очаква туроператорите от отделните страни да могат да се срещнат лично, за да обсъдят възможностите за съвместна дейност. До момента шест български общини – София, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Велико Търново и Тутракан – са заявили интерес към изложението. Очакват се над 200 професионални участия в събитието.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s