Туристически триатлон ще събере ентусиасти около Белоградчишките скали

photo_verybig_1112760От 4 до 7 септемвери в трансгртаничния регион на Източна Сърбия и Северозападна България ще се проведе спортното състезание туристически триатлон. Участниците ще се състезават в три отделни дни в 3 вида спорт – 2 км каране на каяк или кану по Дунав, 8 км бягане от с.Мокрене до Роглевски пивници и 11 км планинско колоездене по трасе около белоградчишките скали.

Междувременно състезателите ще имат възможността да посетят някои от най-красивите туристически места в трансграничния регион, каквито са малките и големи казани на р.Дунав, скалните образувания до манастир Вратна, водопада Мокренски стене до Неготин, прочутите Роглевски пивнице и разбира се внушителните Белоградчишки скали, крепостта Баба Вида, пещера Магура, съобщават организаторите на събитието.

В рамките на проекта се организира инфотур с журналисти и туроператори, които ще се запознаят с възможностите за туризъм в региона. Събитието се организира по проект «Туристически триатлон”, финансиран по ИПП Програма за трансграничено сътрудничество България – Сърбия.

Участие в туристическия триатлон могат да заявят всички желаещи до 12ч. на 4 септември. Осигурен е безплатен автобусен транспорт от Видин за всички желаещи да участват в триатлона.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s