Цените в курортите край Варна падат с 20%

Rubin - Grand Hotel Varna 3От 25 август цените в курортите край Варна поевтиняват с 20%, съобщава БНТ. Хотелиерите предлагат специални оферти, за да се опитат да компенсират сравнително слабия сезон. След 5 септември нощувките по курортите край Варна ще поевтинеят с още 20 на сто. Така в края на активния сезон намаленията ще достигнат 40%

Представители на хотелиерската индустрия край Варна очакват между 10 и 15% по-лоши финансови резултати. Те посочват като основни причини за по-слабия сезон, дъждовното лято и кризата в Украйна.

„Може би като брой туристи да постигнем нивото, но вие знаете, че през целия август месец цените бяха по-ниски с 10 до 20% в зависимост от хотелите. Мисля, че трудно бихме могли да постигнем този финансов резултат от миналата година”, коментира хотелиерът Гешо Любенов.

Според председателя на Варненската туристическа камара Стоян Маринов резултатите в края на сезона няма да бъдат по-ниски от миналата година. Според хотелиери обаче дори ако времето се запази топло и без валежи и лятото продължи до края на септември, сезонът не може да бъде спасен.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s