Седмият фестивал на фолклорната носия започва на 22 август в Жеравна

photo_verybig_16298От 22 до 24 август в местността Добромерица край Жеравна ще се проведе седмото издание на международния фестивал на фолклорната носия, съобщават организаторите на събитието, цитирани от Агенция „Фокус”.

Всеки желаещ да присъства на фестивалната територия задължително трябва да е облечен във фолклорна носия /автентична, сценична или стилизирана/. Допускат се и облекла от самото начало на ХХ век, също и свещенически одежди. Разрешени са и фолклорни носии, традиционни за други народи и държави.

Програмата на фестивала „Жеравна 2014” предлага концертна програма с участието на популярни фолклорни изпълнители в първата вечер. Преди обед в съботния ден ще се проведе старинна традиционна българска сватба с истински младоженци. 40 групи за автентичен фолклор ще представят обреди, танци, песни и свирни от своя роден край, следват още народни борби, нестинарски игри и хора около голям нощен огън.

Пет оркестъра от различни фолклорни области ще се редуват през трите дни да поддържат ритъма на настроението. През 2013 г. фестивалът е посетен от 15 000 души, коментират организаторите.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s