Проверки установиха 46 нарушения в обекти по морето

43c108ad353565cd10f833c4da4da5b3Комисията за защита на потребителите извърши 439 проверки на обекти по Черноморското крайбрежие в рамките на периода 12- 16 август. Сред проверените обекти бяха 136 хотела и 291 заведения за хранене и развлечения. Констатирани са 46 нарушения, съобщиха от КЗП.

Сред най-често срещаните нарушения е липсата на меню на български език, както и на цени и грамажи на предлаганите храни и напитки. Друго нарушение в някои от проверените заведения е отсъствието на табела с вида и категорията на обекта в близост до входа.

В някои хотели в хода на проверките инспекторите са установил

и липса на ценоразпис в близост до рецепцията с цени на нощувките и другите предлагани услуги. В други случаи е имало ценоразпис, но цените не са обявени в български лева или са били без ДДС.

Според представители на КЗП броят на констатираните нарушения не е голям спрямо броя на извършените проверки. Те обясняват тези резултати с факта, че Законът за туризма действа вече години наред и търговците са запознати с изискванията за упражняване на туристическа дейност – от една страна, и регулярните целогодишни инспекции на контролния орган – от друга.

От началото на сезона инспекторите на КЗП са извършили 3600 проверки в туристически обекти по българското Черноморие, като са съставили 320 акта за нарушения.
 

Източник: Tourist Media

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s