През юли е отчетен ръст на осблужените пасажери на Летище София

zx500_2121876Броят на пасажерите, обслужени на двата терминала на Летище София през юли е 362 800, с което е постигнато увеличение от 9% на годишна база, съобщават от пресцентъра на аерогарата.

Международните редовни линии остават с най-голям дял по брой обслужени пътници – 93%, и отбелязват ръст от 11% в сравнение с юли миналата година. Общият брой на пътувалите по вътрешни маршрути е 21 480, което е с 12% по-малко от предходната година. Ръст от 2% е регистриран в лятната чартърна програма, където броят на организираните туристи е 2 247.

Общо 3 901 са излетелите и кацнали самолети на столичното летище през юли, което е повишение от 4,3% на годишна база. Увеличението при международните редовни полети е 10% и е повлияно от по-големия брой полети на чуждестранните авиокомпании.

За цялото първо полугодие на 2014 г. Летище София отчете над 12% ръст на обслужените пътници, над 4% увеличение на самолетодвиженията, повишение с 4,5% на обработените пощенски пратки и нарастване с 2% на товарите, превозени по редовни международни линии.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s