Пореден руски туроператор обяви фалит

3a6b80c7dd9df93efa8e682b0eef56bdСедми руски туроператор обяви фалит, съобщава Дневник. „Сургуткурорт“ прекрати дейността си смятано от 12 август

Според информацията за дружеството то е на пазара от 10 години, като се е специализирало в почивки в санаториуми в Русия, Чехия, България, Словения, Словакия, Египет, Турция и Тайланд. В допълнение компанията предлага и други специализирани и традиционни видове туризъм.

Фирмата е имала агентски договори с някои от най-големите туроператори, като Coral Travel, Tez Tour и Pegas Touristik, пише вестник „Ведомости”.

От средата на юли до момента още шест руски туристически компании прекратиха дейността си. Това са ”Нева”, „Нордик стар“, „Лабиринт“ и „Интаер“, „Експо-тур“ и „Роза ветров Мир“. Фалира и авиоброкера „Идеал тур“. От това бяха засегнати десетки хиляди хора, като близо 30 000 туристи се оказаха блокирани по света.

По информация от руските медии има възможност още един авиоброкер да фалира. Клиентите на компанията „Авиачартер”, специализирана в резервирането на чартърни полети, не могат да се свържат с нейни представители и считат, че е знак за скорошно обявяване на фалит.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s