Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен стана носител на наградата „ПроКултура”

unnamedХудожествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен стана носител на наградата „ПроКултура”за 2014 на Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/ в категорията „Общински културен институт”, съобщи за Дарик директорът на галерията Даниела Ненчева.
В статута на наградите е отбелязано, че при обсъждането на номинациите се вземат предвид инициативи и цялостната дейност на номинирания за период от 12 август 2013 година до момента и се оценяват начинът, по който инициативата или цялостната дейност на номинирания допринася за разширяване на достъпа на младите хора до култура; начинът, по който инициативата или цялостната дейност на номинирания насърчава за творческа активност на младите хора; постиганите чрез култура на конкретни резултати от значение за развитието и реализацията на младите хора с различен социален статус; принос за развитие на партньорства между творческия сектор и младите хора; въздействието на инициативата или дейността на номинирания; устойчивостта на инициативата или дейността на номиниране; новаторството и вдъхновението на инициативата или дейността на номинирания.

„От години галерията работи с млади хора, имаме различни инициативи като школи, образователни програми, организиране на концерти и много други. За номинацията получихме подкрепата на родители, учители, журналисти, общественици, от факултета „Изобразително изкуство” на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново” – каза още Даниела Ненчева. Тя оцени високо присъдената в Международния ден на младежта награда на ХГ „Д. Добрович” – Сливен.

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s