Хотелиери в Слънчев бряг излизат на протест

В съобщение до медиите хотелиерите от курорта „Слънчев бряг” обявиха, че ще излязат на протест на 17 септември. Решението за протестни действия е взето на извънредно Общо събрание на „Съюза на собствениците-Слънчев бряг”.

На протеста собствениците на хотели ще поставят неотложни за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия. Основните и приоритетни искания на хотелиерите ще бъдат обобщени в платформа, която ще бъде изпратена до служебното правителство, в деня на неговото обявяване.

Като приоритетни искания „Съюзът на собствениците – Слънчев бряг” посочва самостоятелно министерство, отговарящо за туризма, обособяването на националните курорти като самостоятелни единици, мерките за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш и политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт, развитието на инфраструктурата в региона, създаването на звено „Туристическа полиция” към МВР и преразглеждането на визовата политика на страната.

С проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на тяхната предизборна кампания, заявиха хотелиерите от Слънчев бряг. Специална декларация ще бъде предоставяна на кандидатите за народни представители по време на срещите им с представители на съюза на собствениците.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s