Десислава Терзиева: Поклонническият туризъм е ниша, която все още не е разработена у нас

Министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева инспектира ремонта на пътя Батановци – Пали лула – Гигинци. Към момента строителството е изпълненo на над 50 % и трябва да приключи до средата на август. Финансирането от около 3 млн. лв. е осигурено от Публичната инвестиционна програма на правителството.

Пътят е много важен за развитието на региона, не само защото ще обслужва жителите на населените места, през които минава, но и ще осигури удобна връзка до шест манастира в района – Гигински, Ерлово, Пенкьовски, Билински, Одраница, Земенски, заяви Терзиева.

Министърът в оставка посети Гигинския манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“ по покана на неговия игумен. През тази година се навършват 200 години от възстановяването на светата обител, която е опожарена през 30-те години на 18 век, когато българите от околността въстават срещу османската власт.

По време на посещението в манастира министър Терзиева обсъди възможностите за развитие на поклонническия туризъм в този район. Поклонническият туризъм е ниша, която все още не е разработена у нас, коментира тя. Подобрявайки пътните връзки до манастирите ще стимулираме развитието на туризма в региона, респективно икономическото му възраждане, допълни министърът в оставка.
 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s