Възобновяват традиционния плувен маратон в Бургас

След няколкогодишно прекъсване Община Бургас възражда традиционния и популярен сред жителите и гостите на града плувен маратон от остров „Света Анастасия“ до Мостика, съобщават от пресцентъра на градската управа.

Събитието ще се проведе на 9 август. В маратона могат да участват всички желаещи, навършили 14 год., като за непълнолетните участници се изисква съгласието и подпис на единия от родителите. Участниците в маратона трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието, което е 6400 м. по права линия. Всички желаещи да участват трябва да се явят на 9 август в 07.00 часа на Мостика за регистрация и инструктаж. Транспортирането им до „Света Анастасия“ ще стане с корабче.

Общият награден фонд на маратона е 6 000 лв., разпределен в две категории – мъже и жени, които ще бъдат раздадени от 1-во до 10-то място. Предвидени са специални награди- за най-предно класирал се бургазлия, най-предно класирал се участник над 40 г. мъж, най-предно класирал се участник жена. Специален гост на награждаването на победителите в маратона ще бъде олимпийската шампионка на България по плуване Таня Богомилова.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s