MasterCard обяви най-посещаваните градове в света

За трети път през последните четири години Лондон се нарежда на първо място в списъка от предпочитани дестинации от международните пътници според годишното проучване MasterCard Global Destination Cities Index. Индексът класира градовете според общия брой пристигнали международни пътници и похарчените средства извън граница от същите тези посетители в съответните градове, както и прогнозира растежа на посетители и пътници през 2014 г.

В челната петица след британската столица са Банкок, Париж, Сингапур и Дубай, които са свидетел на голямо увеличение на международните пътници в резултат на растящата средна класа, иновациите в сектора на луксозните пътувания и нарастващата нужда от бизнес пътувания. Индексът също показва, че този растеж ще продължи благодарение на повече технологии и инструменти за сътрудничество в помощ на бизнеса.

Според проучването през настоящата година Лондон ще посрещне 18.7 милиона международни пътници.Очакваните посетители в останалите градове от челната петица са: 16.42 милиона в Банкок, 15.57 милиона в Париж, 12.47 милиона в Сингапур и 11.95 милиона в Дубай.

„Индексът показва трайна голяма необходимост и интерес към пътуванията по въздух – както с бизнес, така и с лична цел“, коментира Ан Кернс, президент „Международни пазари“, MasterCard. „Посочените тази година най-популярни международни дестинации подчертават постоянното значение на градовете като бизнес, културни и икономически центрове.”

Що се отнася до България, по-голямата част от гражданите планират да пътуват в страната през 2014 г.според последните резултати от годишното изследване Master Card Master Index България, което се провежда сред активните картодържатели в страната. 45% от тях планират да пътуват в чужбина тази година, което е увеличение от 13% в сравнение с предишното изследване от началото на 2013 г. 30% планират да изкарат ваканцията си в чужбина, а Гърция е най-популярната дестинация (31%). Гърция се класира доста преди останалите четири най-популярни дестинации – Турция (18%), Великобритания (13%), Германия (10%) и Италия (9%).

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s