Пътуването в чужбина се улеснява от ново приложение

Мрежата от Европейски потребителски центрове пусна специално за летния туристически сезон ново приложение, което помага на потребителите да се справят с трудните ситуации по време на почивка в чужбина и да защитят и изразят своите потребителски права на езика на страната на местоназначение.

ECC-Net: Travel App предоставя правни познания и езикова поддръжка на 23 езика на ЕС плюс норвежки и исландски, общо 25 езика. Потребителите получават информация за техните права в типични ситуации и съответните фрази и изрази на езика на тяхната туристическа дестинация. Освен с ценни съвети по време на почивка, приложението също е много полезно при служебни пътувания, както и при кратки пребивавания в чужбина.

Отделните теми са: покупки, наемане на автомобил, настаняване в хотел, медицинско лечение, въздушен и железопътен транспорт, както и шосеен и морски и речен. Разделът с полезна информация предлага важни телефонни номера и адреси в случай на извънредни ситуации.

В случай че определена ситуация не е покрита (напълно) от това приложение, потребителят ще продължи да има възможност да получи съвет от Европейския потребителски център (ЕПЦ) в своята страна. По тази причина приложението съдържа данни за контакт с всеки ЕПЦ.

Приложението е безплатно и работи офлайн. То е достъпно за устройства с iOS, Android и Microsoft Windows оперативни системи.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s