В Балчик ще обсъждат Национален парк Българско Черноморие

След като беше отложено един път заради наводненията и обявеното бедствено положение в област Добрич, на 16 юли в Балчик ще се проведе общественото обсъждане на проекта за Национален парк „Българско Черноморие”, съобщава БТА.

Информационните срещи за обсъждане на изготвеното предложение за обхвата и границите на Национален парк „Българско Черноморие“ се организират от Министерството на околната среда и водите.

Поканени за участие в срещата в Балчик са заинтересованите от Балчик, Каварна и Шабла. В област Добрич териториите, които се предвижда да попаднат в новия национален парк, са в Балчик, Крапец, Дуранкулак, Езерец, Шабла, Тюленово, Камен бряг, Свети Никола, Българево, Божурец, Каварна, Топола, Оброчище, Кранево, Рогачево.

В обхвата попадат резерватите Калиакра, Балтата, защитени местности Дуранкулашко езеро, Шабленско езеро, Яйлата, Ароматна матиола, защитените зони за опазване на дивите птици Дуранкулашко езеро, Шабленски езерен комплекс, Балчик, Белите скали, Батова, защитени зони за опазване на природните местообитания езеро Дуранкулак, Шабла-Езерец, комплекс Калиакра, долината на река Батова.

Предишното обсъждане, което беше отложено поради усложнената метеорологична обстановка в региона, беше заплашено от организирани протести на жители на крайморските добруджански общини Шабла, Каварна и Балчик. Кметове на морските общини също се обявиха против идеята за националния парк.

 
Източник: Tourist Media

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s