Швейцарец влага 1,5 млрд евро за нов туристически град в Хърватия

Швейцарски инвеститор реши да вложи над 1,5 милиарда евро в проект за нов град в Хърватия, който изцяло ще промени облика на хърватския туризъм и ще покаже на потенциалните инвеститори, че си струва да работят в Хърватия, съобщи националната телевизия ХРТ.
Седем години и 60 милиона евро са били необходими за покупката на земя в местността Заблаче край адриатическото пристанище Шибеник, където ще се строи новото селище. Швейцарците са готови за започване на строителните работи, щом бъде довършен подробният урбанистичен план, което се очаква в края на годината.
Новият град за около 2500 души население ще има всичко необходимо – от хотели висока категория, вили и пристанища за яхти, до здравни заведения и паркове, съобразени с най-високите екологични и пространствени стандарти.
Общинските власти в Шибеник са подкрепили проекта, защото той ще означава стотици нови работни места и приходи от данъци, измерващи се с милиони куни.
Според инвеститора новото градче ще даде възможност за удължаване на туристическия сезон и ще даде нов импулс за туризма в Хърватия.

 

Източник: Thexperts

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s