Китен, Сидари и Дидим – най-евтините курорти в България, Гърция и Турция

Китен в България, Сидари на гръцкия остров Корфу и Дидим на Егейско море в Турция са най-достъпните курорти в трите държави според проучване на търсачката за хотели  trivago.bg.

На база на търсенията на оферти в интернет компанията със седалище в Дюселдорф  проучи какви са средните цени за нощувка в най-известните летни дестинации в България, Гърция и Турция за лято 2014 г.

Китен е най-достъпната българска дестинация за периода юни – септември, като средната цена за нощувка в стандартна двойна стая възлиза на 66 лв. Равда (74 лв.) и Созопол (84 лв.) се нареждат съответно на второ и трето място в класацията.  Трите български дестинации са най-достъпните измежду всички изследвани градове и курорти не само в България, но и в Гърция и Турция.

Най-скъпият летен курорт в българската класация е Албена, със средната цена на вечер от 186 лв. Въпреки че е с най-високата цена за нощувка по българското Черноморие, Албена остава далеч под цените в топ курортите по гръцкото и турското крайбрежие.

България:
Китен – 66 лв.
Равда – 74 лв.
Созопол – 84 лв.
Бургас – 99 лв.
Варна – 103 лв.
Приморско – 109 лв.
Свети Влас – 117 лв.
Слънчев бряг – 125 лв.
Златни пясъци – 147 лв.
Поморие – 157 лв.
Несебър – 181 лв.
Албена – 186 лв.

Градчето Сидари на остров Корфу оглавява гръцката класация като най-евтината дестинация това лято. Островът е представен от цели три курорта и заедно с Агиос Георгиос и Лаганас се нарежда на челните места с едни от най-достъпните хотелски цени. Известните курорти в Халкидики, като Пефкохори, Неос Мармарас, Ханиоти и Калитея остават назад в класацията с по-високи средни цени за нощувка.

Най-скъпата дестинация сред всички изследвани градове и курорти в трите държави е Иа, Санторини. Една нощувка в малкото селце, известно със своите бели къщи със сини врати и куполи, средно излиза 639 лв. за двойна стая.

Гърция:

Сидари, Корфу – 87 лв.
Лименас, Тасос – 110 лв.
гр. Кос, Кос – 113 лв.
Скопелос, (Скопелос) и Агиос Георгиос (Корфу) – 116 лв.
Лаганас, Корфу – 122 лв.
Скиатос – 125 лв.
Парга, Йонийско море и Ханя, Крит – 129 лв.
Никиана, Лефкада, – 132 лв.
Закинтос – 133 лв.
Родос – 157 лв.
Пефкохори (Касандра, Халкидики) – 175 лв.
Неос Мармарас (Ситония, Халкидики) – 189 лв.
Ханиоти (Касандра, Халкидики) – 204 лв.
Калитея (Касандра, Халкидики) – 239 лв.
Иа (Санторини) – 639 лв.

Популярният туристически център на егейското крайбрежие – Дидим е най-достъпната дестинация в Турция това лято. Според изследването на trivago.bg, средната цена за нощувка в града е 126 лв., доста над най-евтините оферти в България и Гърция. Със средната цена от 467 лв. за нощувка, Белек е най-скъпата дестинация в турската класация. Белек е един от най-новите и модерни курорти в Турция и се намира на изток от Анталия. Слави се и като най-големия голф център в страната.

Турция:
Дидим, Егейско море – 126 лв.
Алания, Средиземно море – 133 лв.
Кушадасъ, Егейско море – 143 лв.
Айвалък, Егейско море – 144 лв.
Фетие и Сиде, Средиземно море – 152 лв.
Анталия, Средиземно море – 154 лв.
Каш (Средиземно море) – 160 лв.
Мармарис (Егейско/Средиземно море) – 165 лв.
Чешме, Егейско море – 236 лв.
Бодрум, Егейско море 242 лв.
Белек, Средиземно море – 467 лв.

Цените показани в класацията са изготвени на базата на всички заявки за търсене на настаняване в България, Гърция и Турция за времето юни – септември тази година. Данните обхващат всички заявки получени от всички международни платформи на търсачката, направени между 1.04.2014 до 22.06.2014. Цените са получени от стотиците онлайн туристически агенции и хотелски портала за резервации, свързани с trivago. Ценовият индекс на trivago включва само най-търсените дестинации с налични хотели във всички международни платформи за конкретния период. Това ограничение се налага, тъй като събраните заявки за търсене и налични хотелски оферти трябва да предоставят достатъчно голяма база данни. Така в сравнението не попадат онези български хотели, които са извън международните платформи.

 

Източник: Дневник

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s