98 години Национален военноисторически музей

На 4 юли Националният военноисторически музей – пазител на вълнуващия разказ за българската и европейската военна история, прибавя още една година към своето почти вековно съществуване.

Създаден в разгара на Първата световна война със заповед № 391 от 4 юли 1916 г. на Главнокомандващия Действащата армия, „за да се съхранят за вечни времена всички предмети, свързани със събитията, които бележат най-важните страници на нашата военна история…“, музеят започва попълването на колекциите си.

В деня на 98-ата си годишнина Националният военноисторически музей изказва признателност на своите дарители, благодарение на които музеят съхранява жив спомена за храбростта на предците ни, за българската бойна слава и памет.  Хиляди родолюбци през годините са допринесли за богатството на милионния му фонд, част от който днес е представен по иновативен и атрактивен начин с над 27 хиляди експоната в експозициите на музея.

Националният военноисторически музей благодари и на всички свои приятели, съмишленици, партньори и доброволци, с помощта на които днес е научно-културен център и предпочитано място, привличащо все повече посетители с европейска визия, с разнообразни изложби и инициативи.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s