Започват масови проверки за безопасност на храните в морските курорти

С настъпването на началото на летния туристически сезон започнаха масови проверки на Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас, съобщава Дарик.

На проверка подлежат търговската мрежа, подвижни, временни и сезонни обекти, места за обществено хранене, като приоритетно под контрол са обектите за бързо хранене, намиращи се на територията на хотелски комплекси, както и предлагащите оферти „ол инклузив“.

Следи се за съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство като сградов фонд и оборудване, произход и правилно съхранение на суровини и храни, срокове на съхранение, етикетиране и др.

Инспекторите проверяват дали във всеки обект за производство на храни работи лице, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост. Също така се следи заетите в производството и търговията с храни да са преминали предварителни и периодични медицински прегледи по установения за това ред, както и дали са обучени относно качеството и безопасността на храните.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s