В Карнобат ще се проведе Балкански фестивал на изкуствата

От 26 до 29 юни в Карнобат ще се проведе първото издания на Балкански фестивал на изкуствата, който ще посрещне около 200 участници от чужбина и над 300 от страната. Програмата на събитието ще събере традиционните фолклорни изкуства на Югоизточна Европа с модерните стрийт арт форми като пой, скейтинг, брейк, бийтбокс и хип-хоп.

Фестивалът ще обхване целия град, като събитията ще се случват на 3 различни сцени, съобщават организаторите. Иновативният проект ще даде рестарт на традиционния за града национален музикален конкурс „С песните на Стайка Гьокова”, като за първи път ще се проведе надсвирване на сватбарски оркестри. Ще бъде възроден и известният в миналото Карнобатски панаир.

Фестивалът ще започне с Дефиле на всички участници и концерт „Добре дошли“ на 26 юни. На 27 ще продължи с брейк батъл, бийтбокс и надсвирването на сватбарски оркестри. Събота – 28 юни, стартира с жонгльори и пой, детска програма, фолклорни игри на участниците от Турция, Молдова, Македония, Гърция и България, и приключва с рок-концерт.

През дните на фестивала ще бъдат организирани Часове по майстория, в които всеки желаещ може да се потопи в изяществото и обработката на керамика и грънчарство, плетене на вълнени изделия, бисеро-плетене, дърворезба, кошничарство и др. Изложба на изработеното през дните в Часовете по майстория ще бъде открита в последния ден на фестивала. За финала е предвидена шоу-програма на фолклорните ансамбли.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s