Централният плаж в Каварна е без концесионер

Кметът на Община Каварна Цонко Цонев коментира пред Агенция „Фокус”, че централният плаж в града, който се посещава от над 10 000 души годишно, е без концесионер за трета поредна година.

В последните две години средствата за поддръжката на плажа се осигуряват от общинското дружество „Каварна” ЕООД. Сумата за обезопасяване на плажната ивица и поддръжка на плажа, която общината е платила през 2013 г. е 10 000 лева, коментира Цонев.

„Ако искаме да имаме наистина туризъм, не може година за година общината да го поддържа и никой да не инвестира в плажа. Държавата да излезе и да каже, защо за трета поредна година не се отдава този плаж и да кажат, каква е причината да не го отдават на концесия. „, заяви кметът на Каварна.

Според него е скандално, че трето поредно правителство не успява да намери концесионер за плажа. Преди две години концесията е била на стойност 28 000 лева, като в последствие е нараснала до 58 000 лв. За този летен сезон от държавните институции са поели ангажимент да осигурят средства за спасители на плажа.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s