От това лято храните и напитките на гръцките плажове са с по-ниски цени

Управляващите в Гърция въведоха фиксирани цени за храните и напитките предлагани на плажовете. Новата наредба е допълнение към предишна от 2013 г., с която бе поставен таван на цените на храни и напитки в заведенията на летища, кораби, стадиони, археологически обекти, кина, театри и други заведения за правостоящи клиенти, съобщава Дарик.

Новите цени на сандвичите, водата и кафето по гръцките плажове са с 30% по-евтини от досегашните. Единичното кафе е 1,35 евро, фрапето – 1,20 евро, а бутилираната вода от половин литър – 0,35 евро. Тостът с шунка и кашкавал това лято ще струва 1,35 евро.

Търговците масово променят ценоразписите си, защото неспазването на наредбата ще бъде наказвано със строги глоби – 500 евро за продажба на стоки с по-високи цени, а 1 000 евро е санкцията за неиздаване на касова бележка. При повторно нарушение глобите се удвояват.

Новата наредба предвижда и поставянето на масички пред фурните, на които клиентите да консумират хлебни продукти и сандвичи и премахването на задължението в менютата да се упоменава теглото или количеството на порциите в ресторантите. Собствениците на търговски обекти се задължават да водят книга за проследяване на произхода на зеленчуците, с цел защитата на потребителите.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s