Остров Света Анастасия край Бургас се радва на силен интерес

Броят на туристите, посетили най-новата атракция в Бургас остров „Света Анастасия”, достигна вече 4 хиляди. „Интересът е огромен. В събота и неделя има най-много желаещи да посетят острова“, заяви пред БТА Стамен Стамов от отдел „Туризъм” към Община Бургас.

Заради многото желаещи от общината обмислят да пуснат и допълнителен трети кораб, който да превозва туристи до острова. Предвижда се от следващото лято общинският кораб да се включи в маршрута до острова. Катамаранът „Levаnty“, модел „CSP 175“ е с капацитет до 110 пътници и 4 души екипаж. Сега до най-новата атракция на Бургас се стига с туристически корабчета, които тръгват от мостика на централния плаж. До острова имат достъп и частни лодки и яхти.

На „Света Анастасия“ туристите могат да посетят музей, древна църква, лекарна, рибен ресторант и други. Комбинирани пакети за посещение на острова, включващи пътуване с кораб, хапване в ресторанта и по желание билет за музей, се дават с отстъпка от индивидуалните цени до около 15%, информират от общината. Има и намаления за групови посещения, както и за туроператори след сключени договори.

От общината възнамеряват да пуснат и вечерни плаване до „Света Анастасия“. При лошо време, обаче, курсовете ще се отменят.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s