Летен музикален фестивал започва в Стара Загора

На 25 юни с премиера на операта „Ацис и Галатея” ще бъде открито първото издание на Летния музикален фестивал „Августа Траяна” на Античния форум в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на градската управа.

Община Стара Загора предоставян за ползване пространството на реновирания по ОП „Регионално развитие” римски форум, където в общо 9 вечери (от 25 юни до 10 септември), Държавна опера-Стара Загора ще представи 5 заглавия и 1 гала-концерт по случай приключването на творческия Сезон 2013/2014 г.

От заглавията на оперите 4 са премиери и представят класически образци ренесансовата и бароковата музика. На 25 и 27 юни ще се представи първата премиера – „Ацис и Галатея“ от Георг Фридрих Хендел/Волфганг Амадеус Моцарт. На 10 и 11 юли е втората премиера – кратките опери „Битката на Танкред и Клоринда“ и „Балът на неблагодарните жени“ от Клаудио Монтеверди. На 3 септември музикалният фестивал продължава с представянето на операта „Дидона и Еней“ от Хенри Пърсел, а на 9 и 10 септември са първата и втора премиери на операта „Аполон и Хиацинт“ от Волфганг Амадеус Моцарт.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s