Лондон, Париж и Ню Йорк са най-скъпите туристически дестинации

Според проучване на туристическия уебсайт TripAdvisor, сравняващо цените в 48 водещи туристически дестинации, Лондон е най-скъпият град за туристи в световен мащаб, изпреварвайки Париж, Ню Йорк и Стокхолм. Резултатите от проучването сочат, че 7 от най-скъпите световни дестинации се намират в Европа.

Аперитиви, вечеря в ресторант с вино, две кратки пътувания с такси и нощувка в четиризвезден хотел в британската столица струват 560 долара за двама. За същия пакет туристите в Париж ще платят близо 550 долара. Френската столица се нарежда на първо място като градът с най-скъпи коктейли. Две сухи мартинита струват средно 52 долара.

Ню Йорк заема третото място в класацията с 540 долара за пакет от коктейли, вечеря и нощувка. На цената на вечеря за двама в Стокхолм, в Банкок човек може да си позволи нощувка в хотел, коктейли и такси. Затвърждава се тенденцията азиатските дестинации да конкурират европейските по отношение на финансова достъпност.

Най-евтината дестинация в света е Ханой във Виетнам, където пакетът струва 165 долара. Втора е Джакарта в Индонезия, следвана от Шарм ел Шейх в Египет и Банкок в Тайланд.

 

Източник: Tourist Media

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s