Туристическо приключение в Еленския Балкан разкрива възможности за алтернативен туризъм

Туризъм мрежата към Бизнес Центъра за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе организира туристическо приключение в Еленския Балкан за български и чужди туроператори, които предлагат настаняване в къщи за гости на своите клиенти.

Собствениците на къщи за гости от Елена, които участват в проекта „Онлайн пътеводител за екотуризъм”, чиито основни цели са подпомагането на биоразнообразието на Дунавските региони на България и Румъния и увеличаването на туристическата конкурентоспособност и привлекателност на Дунавските региони, ще настанят и нагостят безплатно първите 20 представители на туроператори, които се регистрират за участие в туристическото приключение. Мероприятието ще се проведе от 5 до 7 юни в Елена.

Участниците трябва да разполагат със собствен транспорт за тяхна сметка, който ще им осигури достъп до къщите за гости. Всеки допълнителен втори представител на даден туроператор ще трябва да заплати 108 лв. за престоя си.

Тази инициатива ще помогне на туроператорите, които предлагат настаняване в къщи за гости на своите туристи, да:
– си припомнят познатите атрактивни туристически продукти и да се запознаят с новите туристическите продукти, които Елена предлага и с които привлича многобройни туристи всяка година;
– си припомнят кулинарния туризъм, който се развива в Елена и който е вид алтернативен туризъм, чрез който Елена може да се промотира пред нови целеви пазари;
– включат Елена в туристическите си пакети и да я промотират като атрактивна дестинация.

 

Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s