Над 1,1 млн туристи в България от началото на годината

За периода от януари до април тази година България е посетена от 1 132 733 чуждестранни граждани, което е с 4,1% ръст спрямо същия период на миналата година. Отбелязва се ръст и на почти всички ключови пазари за България, съобщи на пресконференция заместник-министърът с ресор туризъм в Министерството на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев. „Достатъчно добре присъстваме на чуждестранните пазари, също така съотношението цена-качество на българския туристически продукт има конкурентно предимство“, каза той.

 

По повод посещението на генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай в България миналата седмица Бранимир Ботев посочи, че това е знакова визита за страната ни. По негови думи проф. Рифай високо е оценил предприетите в последната една година действия в туризма, най-вече по отношение на ясно очертаната Стратегия за развитие на туристическия сектор с хоризонт до 2030 г. Той също така е отправил предложение за обмяна на български студенти, така че те да могат да получат знания и умения в централата на СОТ в Мадрид за това как се прави туризъм в глобална конкуренция.

 

Зам.-министър Ботев добави,  че благодарение на партньорството си със СОТ студентите на УНСС вече имат достъп до електронната библиотека и до статистическата база данни на организацията.

 

По време на посещението си в България проф. Рифай заяви и подкрепата си за България да бъде домакин на 60-та юбилейна генерална асамблея на регион Европа към Световната организация по туризъм.

 

Изтичник: THEXPERTS

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s