В Мелник ще бъде открит музей на виното

Десетият юбилей на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански ще бъде отбелязан с официалното откриване на Музей на виното в Мелник на 21 декември, съобщава econ.bg.

Богатата експозиция на новия музей ще бъде разположена в няколко зали в избата на един от хотелите в най-малкия български град. Музеят ще разполага и с дегустационна зала. Специална зала е изградена по древна мелнишка технология, в нея е подредена постоянна отворена изложба на специална секция мелнишки вина, произведени от винарските изби на регион Средна Струма, които са за продажба

Колекцията към момента наброява около 400 бутилки, като сред тях има и скъпи експонати. Като консултанти при подбора им са привлечени местни енолози, които ще дават информация и ще разказват историята на лозарството и винопроизводството в региона. Хотелиерите от Сандански и Мелник очакват атрактивната сбирка да се превърне в една от туристическите атракции в Югозападна България.

За церемонията по откриването са поканени зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.
Източник: Tourist Media

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s