45 еко пътеки привличат туристи в района на Казанлък

Членове на клуба по ориентиране към ТД „Орлово гнездо” в Казанлък поддържат 45 еко пътеки в района на града, съобщава Агенция „Фокус”. Пътеките биват почиствани регулярно, а туристическата маркировка се освежава според стандартите.

Маршрутите са в Стара планина и Средна гора, като главната екопътека е Ком – Емине – от хижа „Мазалат” до Кара кръст. Други маршрути са гр. Шипка – Храм-паметникът „ Рождество Христово” /Шипченският манастир/- Руски паметник и Паметникът на свободата на връх Шипка. Един от туристическите маршрути е Шипка – Бузлуджа, като към Бузлуджа има и пътеки от Крън – Крънската река и крепостта „Кърни”.

От южна страна на Средна гора от Ягода по билото на планината пътека води до язовир Копринка, а няколко пътеки от селата Ръжена и Кънчево водят до природния феномен Мегалита над Бузовград. Тази година предстои подновяване на една от пътеките към Мегалита, която преминава и през крепостта Бузово кале и новооткритата Тракийска могила – ще бъдат монтирани информационни табла, пейки и беседки.

Това ще се случи с помощта на доброволци, а Община Казанлък кандидатства с проект, поясни Христо Ангелов от клуба по ориентиране. В Казанлъшко има два резервата и пет защитени местности.

източник: Турист Медиа

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s