Остров Света Анастасия посреща първите си гости на 15 май

Остров „Света Анастасия“ отваря врати за посетители на 15 май, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Първите желаещи да разгледат най-новата туристическа атракция на морския град ще пътуват с кораба „Кук“. Плавателният съд разполага с 210 пасажерски места, две палуби, закрита ресторантска част. Цената на билета е 9 лв. за възрастни в двете посоки, 6 лв. – за учащи и пенсионери и безплатно за деца до 7 г. и хора с увреждания. Билети ще се продават на място, в самия кораб, а тръгването е от Моста.Корабът ще започне с три курса на ден със следното разписание: тръгване от Бургас – 10:00 ч., 13:30 ч. и 17:30 ч.; връщане в Бургас – 12:30 ч., 16:00 ч. и 20:00 ч. На Острова ще могат да акостират също частни лодки и яхти, като за приставане те ще заплащат такса от 12 лв.

Междувременно Община Бургас води преговори и със собственици на други туристически кораби, които също да се включат в превоза на пътници в активния летен сезон.

Освен на разходка с кораб, гостите на остров „Св. Анастасия” ще имат възможност да се насладят и на стари местни рецепти, които ще се предлагат в ресторанта „100 години назад”, да разгледат обновения с най-съвременни технологични средства музей, да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната и да си купят сувенир за спомен. Островът предлага и възможности за пренощуване в къща за гости.

източник: турист медия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s