Фестивалът Зелени дни 2014 поставя акцент върху устойчивия туризъм

На специална пресконференция бяха представени програмата и изложителите на петото издание на фестивала „Зелени дни”, съобщават организаторите на събитието. Специален акцент тази година ще бъде поставен върху възможностите за икономическо развитие на България чрез биологично производство и устойчив туризъм.

Анонсиращите събития от календара на „Зелени дни 2014” – Байк и Бягане Чепън, ще съберат 309 участници. Байк за Чепън се организира от три години, с цел да се популяризира региона около Драгоман за активен туризъм и отдих. Същинската програма на „Зелени дни 2014” включва велосъстезание за децата, изложба „Националните паркове на САЩ” в чест на Джон Мюър, презентация и игра с награди на Университетски ботанически градини, огнено шоу и викторина, семинар-беседа „Предизвикателства пред опазването на природното и културното наследство”, лекция за градско земеделие и компостиране, концерт на хор „Космически гласове от България” и много други.В рамките на фестивала ще се проведат и конференция с международно участие на тема: „Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес” и инициативата „Зелени мениджъри” – хора с опит в бизнеса за устойчиво развитие, които ще консултират посетители, възнамеряващи да започнат такъв в три области: 1. Как да станем биопроизводители; 2. Как да направим зелена къщи за гости; 3. Как да станем планински водачи.

Продукти и услуги на близо 40 изложители от цяла България ще бъдат представени на изложбената площ пред паметника на Съветската армия в София. Българска асоциация за алтернативен туризъм ще представи множество предложения за туризъм в зелени къщи, в различни региони в страната.

Северозападна България е представена от общини в района на Природен парк „Врачански Балкан”. На фестивала посетителите ще могат да се запознаят и с възможностите за туризъм в районите на Мирково, Чавдар, Златица, Троян, Габрово, Трявна, Казанлък, Родопите, района на Рила, Природен парк „Странджа” и Поморие.

Традиционно щанд има и Столична община, представяща възможностите за туризъм в града и района, както и Министерство на икономиката и енергетиката, което представя България като туристическа дестинация за българите. За първа година ще се представят и възможности за уелнес туризъм.

източник: турист медия

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s