Европейският парламент ще заседава във Варна и Добрич

В месеца на изборите за Европейски парламент и деня на Европа, Международен институт по мениджмънт организира петдневно събитие, което ще се проведе в периода 7-11 май 2014 в градовете Варна и Добрич.

Събитието, на което домакин е Висше училище Международен колеж (ВУМК) ще включва дискусионни панели, ролева игра и фестивал под надслов „63 години не стигат“. В първия ден на събитието експерти от седем Европейски държави ще представят настоящите политики на ЕС, насърчавайки дебати сред младежите.Следващите два дни ще бъдат посветени на изпълнението на ролева игра, която ще симулира избори на Европейски парламент – това ще даде възможност на участниците да изразят мнението си и да получат ценен опит, който ще изгради у тях чувство на принадлежност към ЕС. През последните два дни участниците ще се опитат да насочат вниманието на околните и да насърчат участието им в изборите през тази година чрез различни дейности, част от които ще включват музикален фестивал.

За участие в събитието ще пристигнат младежи от България, Италия, Хърватия, Полша, Румъния, Македония, Босна и Херцеговина, а работният език ще бъде английски. Сред потвърдилите участници са ученици от средни училища в Североизточна България.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s