Европейският парламент ще заседава във Варна и Добрич

В месеца на изборите за Европейски парламент и деня на Европа, Международен институт по мениджмънт организира петдневно събитие, което ще се проведе в периода 7-11 май 2014 в градовете Варна и Добрич.

Събитието, на което домакин е Висше училище Международен колеж (ВУМК) ще включва дискусионни панели, ролева игра и фестивал под надслов „63 години не стигат“. В първия ден на събитието експерти от седем Европейски държави ще представят настоящите политики на ЕС, насърчавайки дебати сред младежите.Следващите два дни ще бъдат посветени на изпълнението на ролева игра, която ще симулира избори на Европейски парламент – това ще даде възможност на участниците да изразят мнението си и да получат ценен опит, който ще изгради у тях чувство на принадлежност към ЕС. През последните два дни участниците ще се опитат да насочат вниманието на околните и да насърчат участието им в изборите през тази година чрез различни дейности, част от които ще включват музикален фестивал.

За участие в събитието ще пристигнат младежи от България, Италия, Хърватия, Полша, Румъния, Македония, Босна и Херцеговина, а работният език ще бъде английски. Сред потвърдилите участници са ученици от средни училища в Североизточна България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s