С „Кук“ до о-в Св. Анастасия

Катамаранът „Кук“ ще превозва това лято туристите до о-в Св. Анастасия, каза за BurgasNews Весела Йорданова – началник отдел „Култура и връзки с обществеността“ в Община Бургас. Тя подчерта, че решението е временно. „Водим преговори със собственика на „Кук“. Корабчето е с 210 места. Предвиждаме курсовете да започнат от 15-ти май“, поясни Йорданова. В началото ще има по три курса дневно. Поради огромният интерес към новата туристическа атракция на Бургас – о-в Св. Анастасия, в момента се водят преговори и със собственици на други катамарани, за да може техните услуги да се ползват в пиковия сезон и курсовете до острова да са по-учестени.

При преговорите се вземат под внимание всички необходими сертификати, регистрация в Морска администрация и разрешителни за такъв вид дейност, уточни тя. Те ще бъдат използвани само този сезон.

Поморийският „Кук“ се показа тези дни пред бургазлии, а снимките на Александър Стоянов предизвикаха коментари в социалната мрежа Фейсбук.

Като цяло подготовката на острова за посрещане на първите туристи е към края си. Приключено е с оборудването, в момента се подготвят менютата за ресторанта и се зарежда лекарната.

източник: burgasnews.com
снимки: Александър Стоянов

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s