Експерти организират във Варна обществен дебат за наследството на сталинизма

Висше училище „Международен колеж“ – Добрич и Регионален исторически музей – Добрич организират обществен дебат на тема “История и наследство на комунизма и сталинизма в България”, който ще се проведе на 25 април 2014 г. в гр. Варна.

В рамките на събитието ще бъдат представени целите и предстоящите дейности по проекта и ще бъде иницииран дебат относно степента на обществена осведоменост за историята и наследството на сталинизма и комунизма в България. В дебата ще бъдат засегнати още ролята на обществените и образователни институции, гражданското общество и медиите за съхраняването на историческата и колективната памет за този период.

В рамките на форума участниците ще имат възможност да представят вече извършени или в момента протичащи исторически изследвания и проучвания, както и да споделят опит за свои инициативи, събития и изследователски и образователни проекти. Сред водещите на дебата ще бъдат и преподаватели по история, архивистика и музеология от СУ „Св. Климент Охридски“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Събитието, което стартира в 10:00 часа в сградата на висшето училище във Варна (ул. Оборище 13А), е отворено за всички заинтересовани лица и организации, като при интерес е нужна предварителна регистрация.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s